Februari 2019

Ankarhagen genomför förvärv i Karlstad

Ankarhagen har under det första kvartalet i år genomfört en rad fastighetsaffärer. I tre separata affärer har Ankarhagen förvärvat nio fastigheter i Karlstad och avyttrat en i södra Stockholm.  

I en off-market affär förvärvade Ankarhagen under det första kvartalet åtta fullt uthyrda industrifastigheter lokaliserade på Örsholmen och Lamberget i Karlstad av den norska fonden Captiva. Den totala uthyrningsbara arean uppgår till 22 500 kvadratmeter med PostNord som den största enskilda hyresgästen.

Vidare förvärvade Ankarhagen industrifastigheten Brisen 5 av Wärmlands Motor, även den lokaliserad på Örsholmen med en total uthyrningsbar area om ca 3 800 kvm där största hyresgästen är Yrkesakademien som bedriver yrkesutbildning för tung transport. 

Under det första kvartalet avyttrade även Ankarhagen en vakant projektfastighet med en total markyta om 5 500 kvm i Haninge till Torvalla Bil. Ankarhagens rådgivare i försäljning var New Property.

- Tillsammans med förvärvet av Östanvinden 4 som vi genomförde under första kvartalet 2018 har vi konsoliderat en fastighetsportfölj i Karlstad som nu uppgår till totalt cirka 50 000 kvadratmeter yta för lager och lätt industri. Vi bedömer att Karlstad som regionstad har ett positivt momentum och vi är väldigt nöjda med denna portfölj som vi avser att arbeta aktivt med att utveckla. I övrigt fortsätter vi som vanligt att leta efter intressanta förvärvsobjekt i de växande regionstäderna i Mellansverige att addera till vår befintliga fastighetsportfölj, säger Markus Sjövall, vd Ankarhagen.

Ankarhagens Legala rådgivare i ovanstående affärer var EY Law.

OmAnkarhagen

Ankarhagen är ett fastighetsbolag som förvärvar, förvaltar och förädlar kommersiella fastigheter med huvudsaklig inriktning mot lager och lätt industri. Fastigheterna finns i Storstockholm samt i flera större städer i övriga Mellansverige. Totalt innehar Ankarhagen ett trettiotal fastigheter med cirka 400 000 kvm detaljplanerad mark och en total uthyrningsbar yta om drygt 96 000 kvm. Ankarhagen startade verksamheten 2011 och har sitt säte i Stockholm.

Söker ni lokal i Mellansverige?
Oavsett om du vill diskutera ditt företags lokalbehov eller om du har frågor som rör en specifik fastighet är du alltid välkommen att kontakta oss.
KONTAKTA OSS
LEDIGA LOKALER
Genom att klicka på "Acceptera" samtycker du till lagring av cookies på din enhet för att förbättra webbplatsnavigeringen, analysera webbplatsanvändningen och hjälpa till i våra marknadsföringsinsatser. Mer om cookies