Förvärv av nio fastigheter

February 21, 2019
Ankarhagen har under det första kvartalet förvärvat totalt nio industrifastigheter i Karlstad. I samma veva har bolaget även avyttrat enfastighet i södra Stockholm.
Bolaget har köpt åtta industrifastigheter av den norska fonden Captiva. Samtliga är belägna på Örsholmen och Lamberget i Karlstad. Den totala uthyrningsbara ytan uppgår till 22 500 kvadratmeter med Postnord som största enskilda hyresgäst.
Vidare förvärvade Ankarhagen industrifastigheten Brisen 5 av Wärmlands Motor. Även den fastigheten är belägen på Örsholmen. Den totala uthyrningsbara ytan landar på cirka 3 800 kvadratmeter där Yrkesakademin är största hyresgäst.
Till sist har bolaget sålt en vakant projektfastighet i Haninge, i södra Stockholm, till Torvalla Bil. Den totala markytan uppgår till 5500 kvadratmeter.
" Tillsammans med förvärvet av Östanvinden 4 som vi genomförde under första kvartalet 2018 har vi konsoliderat en fastighetsportfölj i Karlstad som nu uppgår till totalt ca 50 000 kvm yta för lager och lätt industri." säger Markus Sjövall, VD Ankarhagen.
Förvärven skedde i tre separata affärer.
Söker ni lokal i Mälardalsregionen?
Oavsett om du vill diskutera ditt företags lokalbehov eller om du har frågor som rör en specifik fastighet är du alltid välkommen att kontakta oss.
KONTAKTA OSS
LEDIGA LOKALER