April 2022

Ankarhagen har förvärvat fastigheter i Karlstad

Ankarhagen har förvärvat fyra fastigheter i Karlstad för totalt 58 mkr med ett årligt hyresvärde om 5,1 mkr. Genom förvärven stärker bolaget sin närvaro i Karlstad.

Tre av de förvärvade fastigheterna ligger på Örsholmen och har en uthyrningsbar yta om cirka 4 100 kvm. De största hyresgästerna är Arnessons Betongborrning och Rydahls Bromsbandsfabrik. Ankarhagen äger sedan tidigare åtta fastigheter på Örsholmen.

Den fjärde förvärvade fastigheten ligger i industriområdet Ilanda med en uthyrningsbar yta om cirka 3 700 kvm. Fastigheten har totalt 10 hyresgäster.

Fastigheterna, med användningsområde lager och lättindustri, är fullt uthyrda med en genomsnittlig återstående avtalslängd om drygt 2 år. Ankarhagen tillträdde fastigheterna under första och andra kvartalet 2022.

 - Vi ser att Ilanda har stora likheter med Örsholmen och tror området blir nästa tillväxtområde i Karlstad. Med förvärvet av den stora fastigheten iIlanda kan vi erbjuda toppmoderna industrilokaler i ett spännande område, säger Markus Sjövall, Ankarhagens VD.

Söker ni lokal i Mellansverige?
Oavsett om du vill diskutera ditt företags lokalbehov eller om du har frågor som rör en specifik fastighet är du alltid välkommen att kontakta oss.
KONTAKTA OSS
LEDIGA LOKALER