April 2022

Ankarhagen har förvärvat fastigheter i Karlstad

Ankarhagen har förvärvat fyra fastigheter i Karlstad för totalt 58 mkr med ett årligt hyresvärde om 5,1 mkr. Genom förvärven stärker bolaget sin närvaro i Karlstad.

Tre av de förvärvade fastigheterna ligger på Örsholmen och har en uthyrningsbar yta om cirka 4 100 kvm. De största hyresgästerna är Arnessons Betongborrning och Rydahls Bromsbandsfabrik. Ankarhagen äger sedan tidigare åtta fastigheter på Örsholmen.

Den fjärde förvärvade fastigheten ligger i industriområdet Ilanda med en uthyrningsbar yta om cirka 3 700 kvm. Fastigheten har totalt 10 hyresgäster.

Fastigheterna, med användningsområde lager och lättindustri, är fullt uthyrda med en genomsnittlig återstående avtalslängd om drygt 2 år. Ankarhagen tillträdde fastigheterna under första och andra kvartalet 2022.

 - Vi ser att Ilanda har stora likheter med Örsholmen och tror området blir nästa tillväxtområde i Karlstad. Med förvärvet av den stora fastigheten iIlanda kan vi erbjuda toppmoderna industrilokaler i ett spännande område, säger Markus Sjövall, Ankarhagens VD.

Söker ni lokal i Mellansverige?
Oavsett om du vill diskutera ditt företags lokalbehov eller om du har frågor som rör en specifik fastighet är du alltid välkommen att kontakta oss.
KONTAKTA OSS
LEDIGA LOKALER
Genom att klicka på "Acceptera" samtycker du till lagring av cookies på din enhet för att förbättra webbplatsnavigeringen, analysera webbplatsanvändningen och hjälpa till i våra marknadsföringsinsatser. Mer om cookies