DECEMBER 2021

Areim och Holmströmgruppen blir ägare till 20 procent vardera i Ankarhagen.

Pressrelease från Areim: 

Ankarhagen investerar främst i kommersiella fastigheter i Mälardalen och Mellansverige med huvudsaklig inriktning mot lager, lättindustri och stadsnära verksamhetslokaler. Areim och Holmströmgruppen har förvärvat aktier motsvarande 20 procent vardera.

Ankarhagen bildades 2011 med VD Markus Sjövall som medgrundare och han är idag majoritetsägare i bolaget. Innehavet består av 32 fastigheter, omfattande ca 95 000 kvm och 75 Mkr i hyresvärde.

Ankarhagen kommer nu att öka expansionstakten, öka fokus på hållbarhetsfrågor och bedriva målinriktad fastighetsutveckling som ett naturligt komplement till fortsatta fastighetsförvärv.

Uttalanden:
” Vi tycker om att jobba med duktiga entreprenörer och tror att vi tillsammans kan skapa mycket värde i Ankarhagen över tid.”
Fredrik Holmström, Holmströmgruppen

”Areim ser investeringen i Ankarhagen som ytterligare ett sätt att stärka oss inom ett segment som vi tror mycket på framöver. Fortsatt lönsam expansion och ett ökat fokus på hållbarhetsfrågor är vår prioritet.”
Julia Mejegård, Nordic Head of Light Industrial, Areim

”Det är förstås fantastiskt för Ankarhagen att få in så kompetenta och starka ägare som Areim och Holmströmgruppen som kommer bidra med sin erfarenhet för vår fortsatta utveckling.”
Markus Sjövall, VD, Ankarhagen

> Areim

> Holmströmgruppen

Söker ni lokal i Mellansverige?
Oavsett om du vill diskutera ditt företags lokalbehov eller om du har frågor som rör en specifik fastighet är du alltid välkommen att kontakta oss.
KONTAKTA OSS
LEDIGA LOKALER
Genom att klicka på "Acceptera" samtycker du till lagring av cookies på din enhet för att förbättra webbplatsnavigeringen, analysera webbplatsanvändningen och hjälpa till i våra marknadsföringsinsatser. Mer om cookies