Januari 2018

NP3 Fastigheter förvärvar fastighetsportfölj av Ankarhagen

NP3 Fastigheter har förvärvat 18 fastigheter om 24 400 kvadratmeter med ett sammanlagt underliggande fastighetsvärde om 179 Mkr. Fastigheterna är fullt uthyrda och det aggregerade hyresvärdet uppgår till 16,6 Mkr.

Tyngdpunkten av beståndet är koncentrerat till Gävleborgs län och Dalarna dit drygt 70 procent av marknadsvärdet av portföljen ligger. Resterande del av portföljen är spridd i Mellansverige, främst i Värmland men även i Uppland och Västmanland. Fastigheterna består i stort sett uteslutande av bilhallar och bilprovningsanläggningar. Tillträde sker 15 februari 2018.

- Vi gör en geografisk ompositionering och fokuserar alltmer på Mälardalen med omnejd där vi har ett flertal projekt på gång och en bred pipeline med potentiella affärer. Vi är väldigt glada över att få lämna över dessa fastigheter till en sådan etablerad och välrenommerad aktör som NP3, säger Markus Sjövall, vd Ankarhagen.

NP3 är ett kassaflödesorienterat fastighetsbolag med fokus på kommersiella förvaltningsfastigheter med hög direktavkastning i norra Sverige. Per 30 september 2017 uppgick fastighetsbeståndet till 897 000 kvm uthyrningsbar area fördelat på 222 fastigheter inom segmenten handel, industri/logistik, kontor och specialfastigheter. Fastighetsbeståndet är indelat i sex marknadsområden: Sundsvall, Gävle, Dalarna, Östersund, Umeå och Luleå. Fastighetsvärdet uppgår till nära 7,3 miljarder kronor. NP3-aktien är noterad på Nasdaq Stockholm, Mid Cap. NP3 grundades 2010 och har sitt säte i Sundsvall. Läs mer på www.np3fastigheter.se

Om Ankarhagen
Ankarhagen AB är ett fastighetsbolag som grundades 2011 av Markus Sjövall (vd) och Altira AB och äger idag 43 fastigheter med 480 000 detaljplanerad mark för industri, kontor och handel iMellansverige.

Söker ni lokal i Mellansverige?
Oavsett om du vill diskutera ditt företags lokalbehov eller om du har frågor som rör en specifik fastighet är du alltid välkommen att kontakta oss.
KONTAKTA OSS
LEDIGA LOKALER
Genom att klicka på "Acceptera" samtycker du till lagring av cookies på din enhet för att förbättra webbplatsnavigeringen, analysera webbplatsanvändningen och hjälpa till i våra marknadsföringsinsatser. Mer om cookies