Oktober 2016

Ankarhagen förvärvar fastighetsportfölj från OK

Ankarhagen förvärvar en fastighetsportfölj bestående av sju fastigheter i mellersta och södra Sverige från OK ekonomisk förening. Hyresgäster i fastigheterna är bland annat Bilia och EM Bilar. Fastigheterna omfattar 17 500 kvadratmeter uthyrningsbar area. Ankarhagen tillträdde portföljen under oktober. 

- Vi är väldigt glada över detta förvärv. Fastigheterna har mycket hög kvalité och är 100 procent uthyrda till stabila verksamheter i etablerade mikrolägen. Vår nuvarande fastighetsportfölj och hyresgästmix präglas av ett högt inslag med fordons-relaterad service som nu kompletteras med bilhandel, säger Markus Sjövall, vd Ankarhagen. 

- Försäljningen av fastigheterna kommer som ett naturligt steg efter det tidigare strategiska beslutet att sälja verksamheterna vilket genomfördes under våren 2016. Det känns bra att sälja fastigheterna till Ankarhagen, ett fastighetsbolag som har hög kunskap och erfarenhet om förvaltning och utveckling av fastigheter av just sådan här karaktär. Vi är övertygade om att de kommer kunna hjälpa hyresgästerna att fortsätta bedriva verksamheterna på ett konkurrenskraftigt och positivt sätt, säger Britt Hansson, vd och koncernchef OK ekonomiskförening. 

Köparen biträddes av EY Law och säljaren biträddes av Real advokatbyrå tillsammans med New Property. 

Om Ankarhagen

Ankarhagen är ett opportunistiskt fastighetsbolag som grundades 2011 av MarkusSjövall (VD) tillsammans med Altira AB och äger idag 44 fastigheter med 480 000 detaljplanerad mark för industri, kontor och handel i Mellansverige. 

Om OK ekonomisk förening

OK ekonomisk förening är ett konsumentkooperativt företag vars viktigaste uppgift är att göra ett mer ekonomiskt och hållbart fordonsägande möjligt. OK ekonomisk förening är med ca 763 000 medlemmar den största av sju OK-föreningar och äger 50 procent av OKQ8. Den andra hälften ägs av det statligt ägda Kuwait Petroleum International. Övrig affärsverksamhet i OK-koncernen är bland annat fastigheter, pellets tillverkning, greentech, förlagsverksamhet och ett IT-konsultbolag. 

Fastigheterna som ingick i portföljen är: Västerås -Likströmmen 6, Borlänge - Teknikern 2, Falun - Lunsta 4, Falun - Västra Tullen3, Falun Vägverket 2, Kristianstad – Traversen 1, Lysekil - Sandåker 2:1. 

Söker ni lokal i Mellansverige?
Oavsett om du vill diskutera ditt företags lokalbehov eller om du har frågor som rör en specifik fastighet är du alltid välkommen att kontakta oss.
KONTAKTA OSS
LEDIGA LOKALER
Genom att klicka på "Acceptera" samtycker du till lagring av cookies på din enhet för att förbättra webbplatsnavigeringen, analysera webbplatsanvändningen och hjälpa till i våra marknadsföringsinsatser. Mer om cookies