Januari 2018

Ankarhagen förvärvar fastigheter i Eskilstuna

Ankarhagen förvärvar fastigheterna Vintergatan 20 och 23 på Kungsgatan i Eskilstuna av Stena Metall. Fastigheterna omfattar 3 620 kvm uthyrningsbar area samt 36 466 kvadratmeter mark. Ankarhagen tillträdde fastigheterna den 8 januari 2018. 

Fastigheterna köptes med 100 procents vakans men i samband med tillträdet av fastigheterna tecknade Ankarhagen ett femårigt hyresavtal med Framtida Entreprenad AB på ca 50 procent av de uthyrbara ytorna.

- Vi är mycket nöjda med att kunna förvärva 36 000 kvadratmeter mark på en huvudgata i en av Mälardalens starkast växande städer. Eskilstuna har under de senaste åren utvecklats i en stark positiv riktning med stigande hyror och allt mer positivt sentiment. Nu fortsätter vi arbetet med att hyra ut resterande vakant yta, säger Markus Sjövall, vd Ankarhagen.

Köparen biträddes av Baker McKenzie och säljaren biträddes av Wistrand tillsammans med Blokk Fastighetspartner.

Om Ankarhagen 
Ankarhagen AB är ett fastighetsbolag som grundades 2011 av Markus Sjövall (vd) och Altira AB och äger idag 43 fastigheter med 480 000 detaljplanerad mark för industri, kontor och handel i Mellansverige. 

Om Stena Metall
Stena Metall grundades 1939 och har sedan starten arbetat med återvinning av järn och metall. Idag finns Stena Metallkoncernen på mer än 200 platser i tio länder och sysselsätter 3 300 människor med att återvinna uttjänta produkter och förser kunder med nödvändiga råvaror, stålprodukter och marina bränslen.

Söker ni lokal i Mellansverige?
Oavsett om du vill diskutera ditt företags lokalbehov eller om du har frågor som rör en specifik fastighet är du alltid välkommen att kontakta oss.
KONTAKTA OSS
LEDIGA LOKALER
Genom att klicka på "Acceptera" samtycker du till lagring av cookies på din enhet för att förbättra webbplatsnavigeringen, analysera webbplatsanvändningen och hjälpa till i våra marknadsföringsinsatser. Mer om cookies