Maj 2018

Ankarhagen tecknar hyresavtal med MSB - hyr ut 5 700 kvm som EU-lager för civil beredskap

Ankarhagen har hyrt ut 5 700 kvm lager i fastigheten Kristinehamn Telefonen 1 till Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) efter att myndigheten vunnit den europeiska upphandlingen om ett nytt EU-lagerför civil krisberedskap. 

MSBs generaldirektör Dan Eliasson undertecknade den 30e maj avtal i Bryssel som ger Sverige uppdraget att lagerhålla, köpa in och transportera materiel som används i EU:s civila krisinsatser, inom ramen för unionens gemensamma säkerhets- och försvarspolitik.

- Efter att vi vann den svenska upphandlingen har vi arbetat hårt tillsammans med MSB och utrikesdepartementet för att öka MSBs chanser i den europeiska upphandlingen. Konkurrensen på europeisk nivå avseende lagerhanteringen var stenhård med ett flertal konkurrerande alternativ såsom franska flygplatsmyndigheten och cypriotiska hamnmyndigheten. Vi är mycket glada över att de europeiska medlemsstaterna slutligen kom fram till att lagerverksamheten ska skötas från Sverige och att MSB initialt valde ut våra lokaler som mest passande för ändamålet, säger Markus Sjövall, vd Ankarhagen.

Det nya EU-lagret kommer bland annat att innehålla beredskapsfordon, säkerhetsutrustning, IT-utrustning, satellittelefoner, sjukvårdsutrustning, läkemedel och hjälmar och har kapacitet att inom 30 dagar förse 200 personer med nödvändig utrustning för att starta upp en ny insats. 

Avtalet är på tre år och inflyttning sker den 1 september i år. 

 OmAnkarhagen

Ankarhagen är ett fastighetsbolag som förvärvar, förvaltar och förädlar kommersiella fastigheter med huvudsaklig inriktning mot lager och lätt industri. Fastigheterna finns i Storstockholm samt i flera större städer i övriga Mellansverige. Totalt innehar Ankarhagen ett trettiotal fastigheter med cirka 400 000 kvm detaljplanerad mark och en total uthyrningsbar yta om drygt 96 000 kvm. Ankarhagen startade verksamheten 2011 och har sitt säte i Stockholm.

Söker ni lokal i Mellansverige?
Oavsett om du vill diskutera ditt företags lokalbehov eller om du har frågor som rör en specifik fastighet är du alltid välkommen att kontakta oss.
KONTAKTA OSS
LEDIGA LOKALER
Genom att klicka på "Acceptera" samtycker du till lagring av cookies på din enhet för att förbättra webbplatsnavigeringen, analysera webbplatsanvändningen och hjälpa till i våra marknadsföringsinsatser. Mer om cookies